Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

dut pekmezi

Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde farklı pekmezlerden pestil yapılıyor. Ama Gümüşhane’ye özgü olan yıllık üretiminin en fazla olduğu Beyaz Dut Pekmezi, Haziran ve Temmuz aylarında dut hasadı oluyor. İhtiyaç duyulan miktar hızlıca pekmez olurken, haricindekiler ileride kullanılmak üzere kurutulup stoklanıyor.

Pestil Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pestil alırken dikkat etmeniz gerekenler ve püf noktaları yazımızda kısa başlıklar halinde sizler için listeledik. Özellikle meyve ya da meyveden yapılmış olan pestiller, ürünler, meyve kurutulmuş şekli vs bunları alırken son derece temiz olanları dikkat edeceğiz, Küflenmemiş olmasına dikkat edeceğiz, Meyvelerin tam kurumuş olmasına dikkat edeceğiz. Tam kurumamış hemen bozulmaya müsait olan yaş gibi görünümde […]

Pestilin Faydaları Nelerdir?

Her türlü Meyveden kurutularak yapılan ve her mevsim tüketebileceğiniz bir üründür pestil. Önemli miktarda kan yapıcı özelliğe sahiptir. Aç karna yersek bağırsak kurtlarında da faydalıdır ve mide-bağırsak gazlarında alarak onların düzgün çalışmasına yardımcı olur. Bir de Karadut karıştırılmış ise ağız yaralarında son derece etkilidir. Boğaz ve anjin hastalıklarında da bir ilaç gibidir. Dut pestilin kabızlığı […]